Voetje voor voetje door de rivier: Barchemse Paarden4daagse van start

BARCHEM - De zomer is het domein van de vierdaagse. Dat kan te voet, met de fiets, in de rolstoel, maar in Barchem is het vanaf woensdag de beurt aan de paarden. In combinatie met hun menners of ruiters leggen ze de komende dagen heel wat kilometers af in het landschap rondom Barchem.

Het is de elfde keer dat de vierdaagse wordt georganiseerd en jaarlijks doen er vele tientallen menners en ruiters mee. 'We verwachten dit jaar 115 deelnemers', vertelt Marja Ribbers van de organisatie.

De routes voeren de combinaties over onverharde en verharde wegen. Ook wordt de rivier De Slinge overgestoken. Niet over een brug, maar dwars door de rivier heen. Een jaarlijks ritueel wat voor veel deelnemers het hoogtepunt van de tocht is. Bovendien trekt de oversteek altijd veel bekijks.

De tekst gaat verder onder de reportage

Ook paarden vinden het volgens Ribbers leuk om het water door te steken, maar niet allemaal. 'Sommige paarden hebben wel wat aanmoedigingen nodig om erdoor heen te gaan, wat voor het publiek weer erg leuk is om te zien. Soms gaan ze er met een grote sprong in, dan ontstaat er een grote plons. Anderen gaan er voetje voor voetje in, echt heel leuk.'

Publiek welkom op rustlocaties

Ook op de rustlocaties kan het publiek een blik opvangen van de paarden en hun entourage. De start en finish liggen dagelijks bij manege De Heksenlaak. Deelnemers die minstens drie dagen hebben volbracht krijgen aan het eind een herinneringsschildje.

Luister het gesprek met Marja Ribbers om Omroep Gelderland terug (de tekst gaat daaronder verder):

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Barchem Nieuws
Deel dit artikel: