Vliegtuigwrak Eefde in november geborgen

EEFDE - Het vliegtuigwrak in Eefde met mogelijk de stoffelijke resten van de Engelse piloot, Flight Sergeant W.R.S. Hurrell aan boord wordt in november geborgen. Dat schrijft burgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem in een brief. Een aannemer uit Vriezenveen begint in september met de voorbereidende werkzaamheden. Op dinsdagavond 3 september is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

In april heeft het college van Lochem ingestemd met het verzoek om het vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog te bergen.

Tijdens de informatiebijeenkomst leggen de gemeente Lochem, de Koninklijke Luchtmacht, de aannemer en de Stafofficier Vliegtuigberging uit hoe dat bergen precies gaat. De berging valt onder het nationaal programma berging vliegtuigwrakken van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Lochem wil meewerken als eerbetoon aan de omgekomen piloot en zijn familieleden.

Zie ook: Lochem bergt Brits vliegtuig en piloot uit Tweede Wereldoorlog en Nationaal Programma berging vliegtuigwrakken met vermiste vliegers uit de Tweede Wereldoorlog

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: