Nieuws

Vrijspraak voor diefstal 23 dienstwapens

De rechtbank in Zutphen heeft maandag Jereno R. (31) en Jasper K. (26) uit Ede vrijgesproken van diefstal van vuurwapens van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) in Zutphen. Tegen hen was 5 en 4,5 jaar celstraf geëist voor hun aandeel in de geruchtmakende wapenroof. © ANP
ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen heeft maandag Jereno R. (31) en Jasper K. (26) uit Ede vrijgesproken van diefstal van vuurwapens van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) in Zutphen. Tegen hen was 5 en 4,5 jaar celstraf geëist voor hun aandeel in de geruchtmakende wapenroof.
De rechtbank vindt het niet wettig en overtuigend bewezen dat de twee mannen hebben ingebroken in het pand. Er zijn namelijk geen camerabeelden van de inbraak. Ook is er geen technisch bewijs zoals vingerafdrukken, DNA of schoensporen, waaruit kan blijken dat de twee in het pand waren.
De 31-jarige man is wel veroordeeld tot 8 maanden cel, omdat hij de kogelpatronen en busjes pepperspray in zijn bezit had. Volgens de rechtbank wist de man dat de spullen gestolen waren.

23 dienstwapens gestolen

Bij de inbraak eind juli 2018 werden 23 dienstwapens gestolen. Daarvan werden er twee teruggevonden bij invallen in woningen in Rotterdam en Den Haag. De resterende wapens zijn nog altijd zoek.
Ook werden handboeien, honderden kogels en busjes pepperspray meegenomen. Een deel van die buit werd teruggevonden in de tuin van Jereno R.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!