VIDEO | Loslopende stier hoort bij kudde: 'We zijn met tien man bezig hem weg te drijven'

EDE - De stier die sinds enige tijd losloopt langs de N224 in Ede is gevonden. Het dier wordt nu terug gelokt naar zijn wei door boa's, die daarvoor samenwerken met Natuurmonumenten. De stier is van een boer in de buurt, maar graast in het gebied van de natuurorganisatie.

UPDATE: De stier is doodgeschoten.

Automobilisten worden sinds zondag met behulp van een matrixbord geattendeerd op de loslopende stier.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Natuurmonumenten zegt dat de stier deel uitmaakt van een kudde van zo'n zeventig koeien. Die koeien zijn van een boer, maar grazen in het gebied van Natuurmonumenten. De eigenaar is volgens de gemeente Ede ter plaatse om te adviseren en te helpen met het terugbrengen van zijn beest. De gemeente weet ook dat het gaat om een sayaguesa stier, een soort met flinke hoorns.

'Hij is redelijk schuw'

Samen met boa's is Natuurmonumenten bezig de stier terug te leiden naar zijn wei. 'Het beest is redelijk schuw', vertelt een woordvoerster. 'Ze zijn momenteel met een man of tien bezig om hem weg te drijven uit de hoek waar hij is gevonden.'

Hoe de stier wist te ontsnappen is nog een klein mysterie. 'Waarschijnlijk is het hek niet goed afgesloten', aldus de woordvoerster. Ze zegt dat het dier bij haar weten ongedeerd is. 

Zie ook: VIDEO | Er loopt nog altijd een stier los bij Ede

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Dieren Ede Dierennieuws Nieuws
Deel dit artikel: