Treinen tussen Zevenaar en Didam rijden na achttien dagen weer

ZEVENAAR - Treinen tussen Zevenaar, Didam en Wehl rijden weer volgens de reguliere dienstregeling. Werkzaamheden aan het spoor, waarbij er zowel een tweede spoor als een onderdoorgang is geïnstalleerd, legden het treinverkeer achttien dagen plat. Spoorbeheerder ProRail belooft een 'forse verbetering' van de dienstregeling in de regio.

Treinen op het traject rijden na de verbeteringen sneller. Volgens ProRail kunnen tienduizenden reizigers nu profiteren van kortere reistijden en een betere aansluiting. 'Reizigers hebben straks meer tijd om over te stappen in Arnhem en minder kans op vertraging', stelt ProRail.

Reizigers tussen Arnhem en Doetinchem moesten vanwege de werkzaamheden met vervangende bussen reizen. Langere reistijden en extra overstapmomenten duurden tot maandag en zorgden voor nogal wat onvrede onder treinreizigers; zo moesten mensen in Didam een kilometer omlopen om bij vervangende bussen te komen.

Zie ook: Overlast station Didam duurt nog een week

Flinke impuls

De spoorbeheerder meldt dat wissels, seinen en overwegen onder handen zijn genomen. Een onderdoorgang voor fietsers- en voetgangers aan de Babberichseweg in Zevenaar moet de algehele infrastructuur ook een flinke impuls geven.

Zie ook: Tientallen mensen kijken naar aanleg spoorconstructie in Zevenaar

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: