Arnhemse politiek wil uitleg over fraudezaak bij ouderenpartij

ARNHEM - De Arnhemse politiek vindt dat de Arnhemse Ouderen Partij (AOP) tekst en uitleg moet geven over de fraude met gemeentelijk geld. Omroep Gelderland onthulde zaterdag dat twee oud-bestuursleden van de partij ten onrechte ruim 15.000 euro in eigen zak staken. Dat geld moet terug, stellen meerdere partijen.

Twee oud-bestuurders van de partij, de in januari overleden voormalig fractievoorzitter Ton van Beers en zijn partner, gebruikten gemeentelijke vergoedingen voor privédoeleinden. Huidig fractievoorzitter Nico Wiggers deed daarvan aangifte. De fraude zou in 2017 en 2018 hebben plaatsgevonden. 

De VVD, de op één na grootste partij in Arnhem, schrikt van het nieuws. 'Ik vind dit erg. Het is belastinggeld waar de Arnhemse Ouderen Partij verantwoording over af moet leggen. Als er geld onterecht is uitgegeven, moet dat terug', zegt fractieleider Leendert Combee.

Schadelijk

Ook CDA, DENK - Verenigd Arnhem en de SP vinden dat de ouderenpartij iets uit te leggen heeft. De SP dringt aan op terugbetaling: 'Als inwoners van onze stad onterecht een vergoeding van de gemeente hebben ontvangen dan moeten zij dat ook terugbetalen. Het zou heel schadelijk zijn voor het aanzien van de politiek als voor raadsfracties een uitzondering zou worden gemaakt. De fractie van de Ouderenpartij zal dit geld dus terug moeten betalen’, zegt SP'er Gerrie Elfrink.

'Beter regelen'

Guus van der Laak van Arnhem Centraal vraagt zich af waarom de controle op de financiële verantwoording niet beter is geregeld. Volgens hem zit AOP-fractievoorzitter Nico Wiggers daardoor nu met de puinhoop van zijn voorgangers.

Zelf vindt Wiggers het 'bijzonder' dat hij nu voor verantwoording moet zorgen. Hij wijst erop dat hij geen enkele financiële verantwoordelijkheid droeg in de tijd dat zijn voorgangers de gemeentelijke vergoeding achterover drukten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: