Hoera, het is weer weekend! En dit kun je allemaal doen in Gelderland

NIJKERK - Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk, we hebben de leukste Gelderse tips voor je op een rijtje gezet.

Mini-stoomdag Nijkerk

Rondom het stoomgemaal Hertog Reijnout, het bezoekerscentrum Arkemheen en op de grote parkeerplaats in Nijkerk zijn vandaag (zaterdag) diverse stoomattracties en evenementen. Voor de 33ste keer wordt een mini-stoomdag gehouden. Aan de steiger ligt de grote stoomsleepboot de Adelaar uit 1925 voor een gratis rondvaart op het Nijkerkernauw. De mini-stoomdag is van 10.00 tot 16.00 uur. 

Maas en Waalse Oogstdagen

De Maas en Waalse Oogstdagen vinden zaterdag en zondag plaats. Er is onder meer het spectaculaire NK hooien. Bij het NK moeten teams als eerste een piramide van hooibalen bouwen en daarna tegen een ander team strijden door hooibalen op te steken op de platte rijdende wagen. 

Sonsbeek Theater Avenue

Een theaterfestival in Arnhem dat lijkt op een kermis: het publiek loopt rond en maakt een keuze uit de vele korte voorstellingen. Het festival is zaterdag en zondag. Meer info op www.sonsbeektheateravenue.nl.

Kastelenrit Vorden

Met paard en wagen langs kastelen en in defilé door Vorden. Alle rijtuigen beginnen zondag bij Kasteel Vorden. Bezoekers kunnen vanaf 8.00 uur het aanspannen en de jurering bekijken. Vanaf 9.45 uur vertrekken de rijtuigen. Rond de lunch komen ze weer terug bij Kasteel Vorden. In de middag rijden de rijtuigen vanaf 15.00 uur twee keer door het dorp. Aansluitend zal de prijsuitreiking op het parkeerterrein voor Hotel Bakker plaatsvinden. Het inspanterrein bevindt zich bij Kasteel Vorden aan Horsterkamp 8.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: