Teleurstelling in Wilp, carnavalsoptocht niet door dorp

WILP - De carnavalsoptocht van de verenigingen Lollebroek en Pampus komt in 2020 voor het eerst in bijna 50 jaar niet door Wilp. Dit tot grote teleurstelling van Belangenvereniging Wilp.

'Naar onze mening hoort de optocht bij Wilp, zoals Harlingen bij de Elfstedentocht', laat de belangenvereniging weten. De organisatie van de optocht heeft er echter voor gekozen de tocht in te korten. De start is daarom niet meer in Wlp, maar op de Knibbelallee bij het onderkomen van Pampus.

'Eerder starten'

De organisatie kiest voor de verandering uit het oogpunt van veiligheid. De belangenvereniging zet daar vraagtekens bij. 'Als men bang is dat deelnemers in het duister aankomen kan er wellicht eerder gestart worden met de optocht', stelt de belangenvereniging. Die snapt bovendien niet waarom de optocht langs Pampus moet gaan. 'Pampus plukt reeds de vruchten van het feestgedruis in de dagen daarvoor. Naar ons weten is er op de zondag geen speciale activiteit bij Pampus welke vele bezoekers trekt.'

'Minder publieke belangstelling'

Tot slot merkt de Belangenvereniging Wilp op dat het inkorten van de optocht betekent dat die maar een paar honderd meter door bebouwd gebied gaat en verder door saai en tochtig agrarisch gebied, wat de optocht er voor de deelnemers 'niet aantrekkelijker op maakt'. De vereniging vreest dan ook dat de publieke belangstelling voor de optocht zal afnemen.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Nieuws
Deel dit artikel: