Inbrekers vluchten per boot, Nijmeegse politie heeft handen vol aan zoekactie

NIJMEGEN - De politie had in de nacht van donderdag op vrijdag de handen vol aan een zoekactie in Nijmegen. Een politiehelikopter en brandweerboot speurden in de omgeving van de Westkanaaldijk naar inbrekers, waarbij er twee per boot vandoor gingen.

Een 31-jarige man uit Beuningen is aangehouden. Twee verdachten wisten te ontkomen via het Maas-Waalkanaal. De politie is nog naar hen op zoek, meldt een woordvoerster vrijdag.

Verstopt in de bosjes

De aangehouden verdachte had zich verstopt in de bosjes en had naar verluidt even daarvoor zijn slag geslagen op het industrieterrein bij de Westkanaaldijk. Hij was gevallen tijdens zijn vlucht en liep lichte verwondingen op.

Toen de man eenmaal was gevonden en aangehouden, bracht een ambulance hem onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis. Een busje, dat mogelijk door hem is gebruikt, werd door een berger meegenomen. De Beuningenaar hoefde niet in het ziekenhuis te blijven en is overgebracht naar het politiebureau.

Het is vooralsnog onbekend of er iets buit is gemaakt. De politie is nog bezig de aangifte van gedupeerden op te tekenen. 'Er lagen spullen in de auto en er wordt nog onderzocht of er een link is met een inbraak', aldus de woordvoerster.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Politie Nieuws
Deel dit artikel: