Koen Bouwman pakt goud op EK wielrennen

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft heeft een gouden medaille gewonnen op het onderdeel Mix Team Relay bij het EK wielrennen in Alkmaar. Het onderdeel stond voor het eerst op het programma. © REGIO8 (archief
ULFT - Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft heeft een gouden medaille gewonnen op het onderdeel Mix Team Relay bij het EK wielrennen in Alkmaar. Het onderdeel stond voor het eerst op het programma.
Het Nederlands team legde het parcours van 44,8 kilometer af in 52 minuten en 48 seconden, Duitsland gaf 15 seconden toe op de Nederlanders en werd tweede. Italië was 1 minuut en 25 seconden langzamer dan de Nederlanders en legde beslag op het brons. Halverwege was het Nederlandse team ook al de snelste met een voorsprong van 21 seconden op de Duitse ploeg.

Teamtijdrit

Bij de Mix Team Relay rijden drie mannen eerst een teamtijdrit over een parcours. Zodra de tweede renner van het herenteam over de finish rijdt, beginnen drie dames aan hetzelfde parcours. De samengevoegde tijd van de mannen en vrouwen geldt als eindtijd.
Bouwman reed samen met Ramon Sinkeldam, Bauke Mollema, Riejanne Markus, Amy Pieters en Floortje Mackaij.