Nieuws

Verdachte (19) misbruik Neede nog een maand vast

De 19-jarige verdachte in de misbruikzaak Neede blijft 30 dagen langer vastzitten. Dat oordeelde de raadkamer van de rechtbank Gelderland begin deze maand. De man, afkomstig uit de gemeente Berkelland, zou meerdere meisjes hebben misbruikt. © Omroep Gelderland
NEEDE - De 19-jarige verdachte in de misbruikzaak Neede blijft 30 dagen langer vastzitten. Dat oordeelde de raadkamer van de rechtbank Gelderland begin deze maand. De man, afkomstig uit de gemeente Berkelland, zou meerdere meisjes hebben misbruikt.
Het is de tweede keer dat zijn voorarrest is verlengd. Dat gebeurde vorige maand ook al. Reden is de ernst van de zaak en kans op recidive, zegt de rechtbank. Daarnaast moet nog een psychologisch onderzoek plaatsvinden, zodat er 'inzicht kan komen in zijn persoon'.

Meisje weggehaald

Wanneer de zaak voorkomt is onbekend; het Openbaar Ministerie doet nog onderzoek. De verdachte werd begin juni aangehouden, toen een 14-jarig meisje uit Neede als vermist werd opgegeven door haar ouders. De politie traceerde haar via haar telefoon en haalde haar bij de man weg, schreef Tubantia eerder.
De advocaat van de verdachte is op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!