Nieuws

VIDEO | Politie schiet op auto na achtervolging door Gelderland

De politie heeft maandagavond een automobilist aangehouden die scheurde door Gelderland. Na een lange achtervolging vanuit Duitsland over de A12 bij Arnhem en Ede, A30 bij Barneveld en A1 (knooppunt Hoevelaken) werd hij in Amsterdam tot stoppen gedwongen. © Lorenzo Derksen/Inter Visual Studio
ARNHEM - De politie heeft maandagavond een automobilist aangehouden die scheurde door Gelderland. Na een lange achtervolging vanuit Duitsland over de A12 bij Arnhem en Ede, A30 bij Barneveld en A1 (knooppunt Hoevelaken) werd hij in Amsterdam tot stoppen gedwongen.
De Duitse politie controleerde zijn auto bij de plaats Dinslaken. Nadat er een mogelijk vuurwapen was aangetroffen, ging de man er met hoge snelheid vandoor.
De Duitse, en later ook Nederlandse politie, achtervolgde hem over een afstand van ruim 180 kilometer.

Schoten gelost

De politie heeft twee keer geschoten op zijn banden om te voorkomen dat hij opnieuw kon vluchten. Daarna kon hij worden aangehouden. Zijn identiteit is niet bekend, aldus een woordvoerster van de politie.
Bekijk de beelden na de arrestatie (de tekst gaat daaronder verder):
Politie schiet op auto na achtervolging door Gelderland
De man reed in een auto met een Duits kenteken. Hij heeft vermoedelijk iets te maken met een verdachte situatie bij een winkelcentrum in Duisburg. Dat laat de Amsterdamse politie weten.
Duitse media citeren een politiewoordvoerder, die zegt dat het vermoedelijk ging om een nepbom. De verdachte zou een 31-jarige Duitser zijn.
Winkelcentrum Forum in Duisburg werd maandagavond ontruimd na de vondst van een verdacht pakket. Het gebouw is inmiddels vrijgegeven. Wat er precies aan de hand was, is nog niet duidelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!