Zomer in Gelderland: Stroe neemt leiding over

De eindscore van team Stroe is uitgekomen op 457 punten en 650 euro. Daarmee hebben ze Elden verslagen en staan ze voorlopig op de eerste plaats!

UPDATE: Het juryrapport voor de euro’s:
250 euro voor het publiek (er stonden 741 mensen in het publiek!);
200 euro voor de parade;
200 euro voor het decor (dagopdracht);
0 euro voor het weegspel van Alberto

Dit maakt een totaalbedrag van 650 euro voor een eigen vlag voor het dorp.

Heb je de uitzending niet gezien? Geen paniek! Terugkijken kan hier. Klik op deze link als je het optreden van Shantykoor Stroe Ahoy wilt terugkijken. Morgen zijn we in Nederasselt. Wil je je alvast een beetje inlezen? Lees dan dit artikel.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

Lees hieronder terug wat er vandaag allemaal te zien en te doen was in Stroe.

Opdracht: Stroe moet een kerk bouwen!

Stroe wil uiteraard de mooiste plaats van Gelderland worden. Om die felbegeerde titel te krijgen, moet het team hun best doen zoveel mogelijk punten te scoren op de verschillende spelonderdelen tijdens de uitzending. Één onderdeel is de dagopdracht en die is vandaag als volgt:

Foto: Omroep Gelderland

De tekst gaat verder onder de video.

Kom je langs?

Het team kan ook punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen. Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen tijdens de uitzending? Kom dan naar Dorpshuis De Hofstee (Stroeërweg 49) en zorg dat je er uiterlijk om 18.00 uur bent, want dan gaan we het publiek tellen.

Genoeg te zien en te doen in Stroe

Je kunt er natuurlijk ook een dagje uit van maken. Lees hier wat er allemaal te zien en te doen is in Stroe. Voor de nodige voorpret kun je ook nog de uitzending van Op weg naar Zomer in Gelderland terugkijken.

De tekst gaat verder onder de video.

Radio Gelderland

Ook Radio Gelderland komt vanaf locatie tussen 9 en 16 uur. Wat is er allemaal te doen rondom de studio? Presentator Klaas Drupsteen legt het even uit.

De tekst gaat verder onder de video.

Extra zomerkriebels

Tussen 14:30u en 15:00u kun je live op de Zomer in Gelderland Facebookpagina meekijken met Alberto Radstake die je de sfeer op het plein laat zien en gaat kijken hoe ver het team al is met de dagopdracht. Daarnaast krijg je gedurende de dag verschillende video's voorgeschoteld. Tipje van de sluier? Iets met de opdracht, een rad en spekjes. Nieuwsgierig? Mooi! Like onze Facebookpagina en mis niks.

Zomer in Gelderland zie je van 5 tot en met 30 augustus elke werkdag om 18:20 uur bij Omroep Gelderland. 
Zie ook: Zomer in Gelderland: Elden op de eerste plek

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: