Excuus gemeente Nijmegen voor wegsturen niqaabdraagster uit speeltuin

NIJMEGEN - Een vrouw die een niqaab droeg in speeltuin De Leemkuil in Nijmegen is daar zondag ten onrechte op aangesproken. De gemeente Nijmegen biedt via Twitter excuses aan en spreekt van een 'vervelend misverstand'.

De vrouw was samen met familieleden en kleine kinderen op bezoek in de speeltuin. Daar sprak personeel haar aan op haar niqaab. Volgens een bericht op Facebook kreeg de vrouw de keuze haar gezichtsbedekkende kleding af te doen of de speeltuin te verlaten. Toch zou er geen sprake zijn geweest van klachten van andere bezoekers.

Gemeentelijke speeltuin

Speeltuin De Leemkuil is volgens de eigen website een gemeentelijke speeltuin. Sinds 1 augustus geldt een verbod op de niqaab, onder meer in overheidsgebouwen.

Overleg met politie

Volgens de Facebookpagina Meldpunt Islamofobie weigerde de vrouw haar niqaab af te doen, waarop de speeltuin de politie in schakelde. Die overlegde vervolgens met de gemeente. Niet veel later volgde de tweet met het excuus van de gemeente. Nijmegen schreef dat het ‘boerkaverbod’ niet geldt voor een speeltuin en dus kreeg de vrouw verontschuldigingen aangeboden. Ze kreeg ook een vrijkaartje voor de speeltuin.

Een gemeentewoordvoerster spreekt van een vervelend misverstand. 'Het verbod geldt voor gemeentelijke gebouwen, maar niet voor speeltuinen. Ook onze afdeling Veiligheid komt tot die conclusie.'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: