Nieuws

Stoffelijk overschot in Italië is van vermiste Barnevelder

Het Iseomeer in Italië.
In het Iseomeer in Italië is zaterdagochtend het lichaam aangetroffen van de 30-jarige man uit Barneveld die sinds dinsdag werd vermist, nadat hij van een vlot in het meer viel. © Wikimedia
BRESCIA - In het Iseomeer in Italië is zaterdagochtend het lichaam aangetroffen van de 30-jarige man uit Barneveld die sinds dinsdag werd vermist, nadat hij van een vlot in het meer viel.
Het lichaam is volgens lokale media gevonden op een diepte van 200 meter in het gebied rondom het dorp Riva di Solto. 
Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het om de vermiste Nederlander gaat, die met zijn gezin en andere familieleden op vakantie was op een camping aan het meer. Verdere details kan het ministerie niet verstrekken. 

Overboord gevallen

Dinsdag viel de man overboord, toen hij samen met een nichtje op een vlot zat dat werd voortgetrokken door een motorboot. Volgens zijn vader werd hij onwel en verdween hij onder water. Ondanks een intensieve zoekactie werd de man niet aangetroffen. 
Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de Nederlandse consul-generaal in Milaan de familie van de man bijstaat en hen helpt bij het vervolg. Ook de familie van de man in Nederland is ingelicht. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!