VIDEO | Wateroverlast in Doetinchem en Rheden: straten ondergelopen, treinverkeer plat

DE STEEG - De hevige regenval van vrijdag zorgt voor wateroverlast in de provincie. Vooral in de gemeente Rheden en Doetinchem zijn problemen: bij de brandweer kwamen al tientallen meldingen binnen.

Het gemeentehuis in De Steeg is ontruimd. Het treinverkeer is stilgelegd omdat een overweg aan de Mauritiusstraat in Rheden blank staat. Ook veel wegen staan onder water en zijn er kelders ondergelopen, laat een woordvoerster van Veiligheidsregio Gelderland-Midden weten.

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Persbureau Heitink

Het treinverkeer tussen Arnhem en Dieren ligt stil door een overwegstoring, meldt de NS. Dit duurt naar verwachting tot 23.30 uur. ProRail onderzoekt of er sprake is van verzakkingen. De NS heeft bussen ingezet.

Bekijk beelden van de wateroverlast in Rheden (tekst gaat verder na de video):

Het gemeentehuis werd om 16.30 uur ontruimd vanwege wateroverlast. De mensen die nog aanwezig waren, kregen het verzoek het pand te verlaten. De exacte reden is nog onduidelijk.

Verder staat een flinke laag water in basisschool De Holtbanck in Rheden. Met hulp van de brandweer wordt het water uit de lokalen geschept.

Tekst gaat verder onder de foto:

Basisschool De Holtbanck staat onder water. Foto: Charles Moll/Persbureau Heitink

Diverse posten opgeroepen

'Het regent meldingen', zegt de woordvoerster van de brandweer. Het gebied rond Velp, Rheden en De Steeg lijkt volgens haar het zwaarst getroffen door de regenval. Aan het begin van de avond waren al tientallen meldingen binnengekomen.

Tekst gaat verder onder de tweet:

De brandweer is druk bezig de problemen te verhelpen. Er zijn diverse posten uit de regio opgeroepen om mee te helpen.

'Ik zie de garage niet meer'

Aan de Havelandseweg in Rheden staat het water zo hoog, dat Lonneke Hendriks haar garage bijna niet meer kan zien. 'Die staat nu op kelderniveau', zegt ze. Het is niet voor het eerst dat ze kampt met wateroverlast. 'Het wordt tijd dat de gemeente putten gaat plaatsen.'

Bekijk de beelden (tekst gaat daaronder verder):

Ook overlast in Doetinchem

Ook op andere plekken in de provincie zorgt hevige regenval voor problemen. Zo zijn in Doetinchem straten en tunnels onder water gelopen.

Tekst gaat verder onder de tweet:

Bij Het Koetshuis van Kasteel Slangenburg liep het water via het terras naar binnen. Het regende 20 tot 25 minuten hard en onophoudelijk, zegt bedrijfsleider Ilco Geurts. 'We hebben nog geprobeerd het water buiten te houden met zand en grind van het terras. We waren net aan het afsluiten. Daarmee hadden we nog geluk.'

Verschillende meubels en Perzische tapijten zijn beschadigd. Het binnengedeelte van het restaurant is zaterdag gesloten vanwege schoonmaakwerkzaamheden. 'Het terras is wel geopend, al moeten we daar 's ochtends ook nog mee aan de slag.'

Bekijk de beelden:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Rheden Nieuws
Deel dit artikel: