Nieuws

Containers 'wrappen' in strijd tegen bijplaatsingen

Experimenten zijn gestart om de hoeveelheid bijplaatsingen bij ondergrondse containers te verminderen. Eén daarvan is het 'wrappen' van containers. Dat gebeurde eerder deze week in de Maasstraat in Apeldoorn. © RTV Apeldoorn
APELDOORN - Experimenten zijn gestart om de hoeveelheid bijplaatsingen bij ondergrondse containers te verminderen. Eén daarvan is het 'wrappen' van containers. Dat gebeurde eerder deze week in de Maasstraat in Apeldoorn.

Wat laten mensen achter?

Denk bij bijplaatsingen aan bijvoorbeeld meubilair, zonweringen of elektronica die bij de ondergrondse afvalcontainers worden achter gelaten. Kortom illegaal gedumpt afval. Bijplaatsingen van afval bij ondergrondse containers zijn veel inwoners een doorn in het oog. Bovendien kost het veel geld om dit afval te verwijderen. Alle reden dus om te investeren in een creatieve aanpak.

Experimenten gestart

Circulus-Berkel werkt in opdracht van de gemeente Apeldoorn op dit moment aan het verminderen van bijplaatsingen op een aantal plekken. Containers worden voorzien van foto’s en teksten van buurtbewoners die de buurt schoon willen houden. En we 'wrappen'  containers met een afbeelding van een afvalstroom. Zo kun je in één oogopslag zien welk afval waar in moet.

Positieve reacties

Een deel van de experimenten is gestart; de foto laat het zonet opgeleverde werk zien in de Maasstraat.
Benieuwd naar de positieve reacties? Bekijk HIER uitzending van afgelopen donderdag van RTV Apeldoorn terug.