Nieuws

Zomer in Gelderland: Elden op de eerste plek

ARNHEM - De eerste uitzending van Zomer in Gelderland 2019 zit erop. Wat een spektakel hebben ze er in Elden van gemaakt! De eindscore van het team is uitgekomen op 426 punten en 800 euro. Daarmee staat ze voorlopig op de eerste plaats, maar dat kan natuurlijk ook niet anders na de eerste dag.
UPDATE: Het juryrapport voor de euro’s:
250 euro voor het publiek (er stonden 1004 mensen in het publiek!);
150 euro voor de parade;
150 euro voor het decor (dagopdracht);
250 euro voor het weegspel van Alberto
Dit maakt een totaalbedrag van 800 euro voor nieuwe blauw-witte-vlaggetjes voor op het plein en insectenhotels. 
Heb je de uitzending niet gezien? Geen paniek! Terugkijken kan hier. Klik op deze link als je het optreden van The Whatever Band wilt terugkijken. Morgen zijn we in Stroe. Wil je je alvast een beetje inlezen? Lees dat dit artikel.
De tekst gaat verder onder de foto.
De eerste uitzending van Zomer in Gelderland 2019 zit erop. Wat een spektakel hebben ze er in Elden van gemaakt! De eindscore van het team is uitgekomen op 426 punten en 800 euro. Daarmee staat ze voorlopig op de eerste plaats, maar dat kan natuurlijk ook niet anders na de eerste dag. © Omroep Gelderland
Lees hieronder terug wat er vandaag allemaal te zien en te doen was in Elden.

Opdracht: Elden eert Olympisch medaillewinnaar Leo Peelen

Elden wil uiteraard de mooiste plaats van Gelderland worden. Om die felbegeerde titel te krijgen, moet het team hun best doen zoveel mogelijk punten te scoren op de verschillende spelonderdelen tijdens de uitzending. Één onderdeel is de dagopdracht en die is vandaag als volgt:
De eerste uitzending van Zomer in Gelderland 2019 zit erop. Wat een spektakel hebben ze er in Elden van gemaakt! De eindscore van het team is uitgekomen op 426 punten en 800 euro. Daarmee staat ze voorlopig op de eerste plaats, maar dat kan natuurlijk ook niet anders na de eerste dag. © Omroep Gelderland
De tekst gaat verder onder de video.
Dit is de opdracht van team Elden!

Kom je langs?

Het team kan ook punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen. Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen tijdens de uitzending? Kom dan naar Parkeerplaats De Brink in Elden. Zorg dat je er uiterlijk om 18.00 uur bent, want dan gaan we het publiek tellen.

Genoeg te zien en te doen in Elden

Je kunt er natuurlijk ook een dagje uit van maken. Lees hier wat er allemaal te zien en te doen is in Elden. Voor de nodige voorpret kun je ook nog de uitzending van Op weg naar Zomer in Gelderland terugkijken.

Extra zomerkriebels

Ben je niet op het plein? Jammer, maar dat betekent niet dat je niets meekrijgt van het hele spektakel. 
Gedurende de dag krijg je verschillende video's voorgeschoteld. Tipje van de sluier? Iets met de opdracht, een rad en spekjes. Nieuwsgierig? Mooi! Like onze Facebookpagina en mis niks.
Zomer in Gelderland zie je van 5 tot en met 30 augustus elke werkdag om 18:20 uur bij Omroep Gelderland. 
Zie ook: Zomer in Gelderland gaat beginnen: de eerste week zijn we in…
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!