Vader vermiste Barnevelder: 'Hoop op overleving is er niet meer'

BARNEVELD - 'Hij is waarschijnlijk niet goed geworden. Voor ze het in de gaten hadden, is hij van het vlot gevallen.' Dat zegt de vader van de 30-jarige Barnevelder die sinds dinsdagmiddag wordt vermist op het Italiaanse Iseomeer.

De vader vertelt dat zijn zoon op een vlot achter een boot zat, samen met zijn 10-jarige nichtje. 'In de boot zaten zijn vrouw en zijn zwager met dochter.' Er voer nog een boot achteraan met broers van zijn vrouw. 'Ze dachten eerst aan een geintje. Vervolgens zijn ze er achteraan gedoken.'

'Daar zijn geen woorden voor'

Reddingswerkers zijn nog wel aan het zoeken, maar de hoop dat zijn zoon nog leeft is er volgens de vader niet meer. Dinsdag werd hij rond 16.30 uur gebeld door zijn schoondochter. 'Als je dat bericht krijgt zit je als een zoutzak te kijken. Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe ik gereageerd heb. Daar zijn geen woorden voor.'

'Nu is het een kwestie van wachten', vervolgt hij. 'Je hebt je goede en je slechte momenten.' De familie ervaart gelukkig veel steun uit de omgeving. De andere zoon van de familie is inmiddels naar Italië vertrokken.

Zijn twee dochters blijven thuis. 'Die hebben kinderen.' De vader blijft zelf vooralsnog ook thuis om zijn dochters tot steun te kunnen zijn.

Zie ook: Man (30) uit Barneveld sinds dinsdag vermist in Italië

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Vermist Nieuws
Deel dit artikel: