Nieuws

Drie jaar cel voor invoer van wapens uit Slowakije

Een 38-jarige man uit Tiel is donderdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot drie jaar cel voor de invoer van 88 pistolen uit Slowakije. De man reed zeven keer op en neer om Flobert-pistolen te kopen en ze naar Nederland te brengen. © Openbaar Ministerie
ROTTERDAM - Een 38-jarige man uit Tiel is donderdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot drie jaar cel voor de invoer van 88 pistolen uit Slowakije. De man reed zeven keer op en neer om Flobert-pistolen te kopen en ze naar Nederland te brengen.
Wapens uit Slowakije worden veel gebruikt in het criminele circuit, onder meer bij liquidaties, afpersingen en aanslagen. De vuurwapens hadden een kleiner kaliber, maar konden makkelijk worden aangepast om er munitie van een regulier kaliber mee af te schieten.

Openheid van zaken

Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel tegen de man geëist. De rechtbank weegt echter mee dat het hier om een lichter kaliber wapen gaat dan bijvoorbeeld een 9 mm-pistool. Ook strafverlagend is het feit dat de man openheid van zaken heeft gegeven.
De Tielenaar werd begin januari op de A15 aangehouden met twaalf vuurwapens. Hij verklaarde dat hij de wapens invoerde voor iemand, maar hij wilde niet zeggen voor wie. Per geleverd wapen zei hij 100 euro te ontvangen.
De officier van justitie beraadt zich op hoger beroep tegen de uitspraak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!