Man uit Ochten schuldig aan ontvoering en mishandeling, niet aan verkrachting

ARNHEM - Een 23-jarige man uit Ochten is donderdag veroordeeld voor ontvoering en mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij kreeg 36 dagen celstraf opgelegd, gelijk aan zijn voorarrest. Tegen hem was drie jaar cel geëist.

De man werd ook verdacht van verkrachting van drie ex-vriendinnen. De rechtbank sprak hem hiervan vrij wegens gebrek aan bewijs.

Handgemeen na ruzie

In de nacht van 10 juni 2018 sprak de man af met zijn ex-vriendin. Ze stapte bij hem in de auto. Een ruzie over een kwijtgeraakte telefoon leidde tot een handgemeen, waarbij het slachtoffer de Ochtenaar in zijn gezicht krabde.

De man drukte het slachtoffer met haar hoofd tegen de middenconsole van de auto. Ze wilde weg, maar hij hield haar tegen. De vrouw voelde zich erg angstig en heeft nog last van de gevolgen.

Verkrachting niet bewezen

Verkrachting acht de rechtbank niet bewezen, omdat niet duidelijk is dat de seks tussen de twee onder dwang is gebeurd. Ook de verkrachting van twee andere ex-vriendinnen worden volgens de rechtbank onvoldoende ondersteund door andere, objectieve bewijsmiddelen dan hun verklaringen.

De Ochtenaar moet 500 euro schadevergoeding betalen aan zijn ex-vriendin.

Zie ook: Eis: drie jaar cel voor drie verkrachtingen en ontvoering

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: