Nieuws

Doorstart mislukt, dorpshuis in Zoelen dicht

Dorpshuis De Oude School in Zoelen.
Het dorpshuis De Oude School in Zoelen is voorlopig dicht. Dat is besloten door de gemeente Buren, die sinds kort eigenaar is van het pand. © Wikipedia
ZOELEN - Het dorpshuis De Oude School in Zoelen is voorlopig dicht. Dat is besloten door de gemeente Buren, die sinds kort eigenaar is van het pand.
Over het dorpshuis is al langere tijd onenigheid. Er kwamen steeds minder bezoekers, waardoor de baromzet terugliep. De vereniging die het dorpshuis exploiteerde zag haar financiële toekomst niet rooskleurig in. Omdat de kosten van de beheersovereenkomst met het echtpaar te hoog waren, wilde de Vereniging dorpshuis De Oude School daarvan af. 
Begin mei verloor de vereniging die het dorpshuis exploiteerde een kort geding van het beheerdersechtpaar. De rechter vond ontruiming te ver gaan en oordeelde dat het paar voorlopig in het dorpshuis mocht blijven wonen. Het conflict was voor de vereniging aanleiding om zich op 11 juli te ontbinden, om verdere verslechtering van de financiële situatie te voorkomen.

Doorstart mislukt

De gemeente heeft geprobeerd om met drie beoogde nieuwe bestuursleden van de vereniging en de beheerders geprobeerd een doorstart te maken. 'Dat dat ondanks alle inspanningen niet is gelukt, betreuren we', zegt wethouder Gerdjan Keller.
Sinds de ontbinding van de vereniging is de gemeente eigenaar van het pand. 'Wij hadden de hoop het dorpshuis de komende tijd open te kunnen houden', aldus Keller. Dat is uiteindelijk niet gebeurd op advies van de advocaat van de gemeente, omdat er nog een juridische procedure loopt.
De gemeente zegt nu te onderzoeken of en hoe het dorpshuis kan worden behouden. Tot die tijd kan het dorpshuis niet gebruikt worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!