De band met beste album van Gelderland: Snow Coats live in Podium Kabam

NIJMEGEN - Met hun oorspronkelijke Indie timmeren de Snow Coats enorm aan de weg en staan ze op vele festivals deze zomer. Op de laatste dag van juli ging hun clip "Backyard" van hun album "Take the weight of you shoulders' live op Podium Kabam.

De van oorsprong Doetinchemse band leerde elkaar kennen op het Rijn IJsselcollege in Arnhem. Ze studeerden muziek en werden als groep bij elkaar gezet. Daarmee zijn ze doorgegaan! In 2018 heeft de band een tour door Europa gemaakt: Stockholm, Hamburg, Münster en Kopenhagen.  Hun album Take The Weight Off Your Shoulders werd door 3voor12 Gelderland uitgeroepen tot de beste release van 2018. De komende maanden werken de Snow Coats aan nieuwe muziek. 

Kijk en luister naar de Snow Coats: (tekst gaat verder na de clip)

Podium Kabam: springplank voor talenten 

In Podium Kabam krijgen Gelderse 'ruwe diamanten' een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Programmamaker Jan Willem van der Hogen: 'Ruwe diamanten zijn al hartstikke goed, maar zijn nog niet doorgebroken. Podium Kabam geeft net dat laatste zetje. In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen.'

Artiesten krijgen 3 tot 8 minuten de tijd om te laten zien wat ze kunnen. 

Poppunt Gelderland en de Basis

Het platform komt tot stand door vele samenwerkingen. Poppunt Gelderland is een initiatief van onder andere de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn) en de provincie Gelderland. De opnames vinden plaats in de Basis, het oude Doornroosje in Nijmegen. 

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september op Omroep Gelderland uitgezonden.

Zie ook: Bekijk hier het YouTube kanaal van Podium Kabam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Podium Kabam Nieuws
Deel dit artikel: