Hardloopwedstrijd voorafgaand aan wielerronde van de Achterhoek

TERBORG - Voorafgaand aan de Ronde van de Achterhoek op zondag 18 augustus wordt de Maron Achterhoek Run gehouden.

In 2018 werd de loopwedstrijd voor het eerst georganiseerd, voorafgaand aan de finish van de Ronde van de Achterhoek in Gendringen. Nu is Terborg de finishplaats van de wielerklassieker en komen daar ook de hardlopers in actie. Zij krijgen een parcours voorgeschoteld met daarin de Paasberg. 

In het kader van 600 jaar stadsrechten Terborg finisht de Ronde van de Achterhoek dit jaar in het Achterhoekse stadje. Dat zal op 18 augustus rond 17.15 uur zijn, nadat het peloton dan al enkele keren de finishstreep gepasseerd is. Vanaf 11.00 uur wordt Achterhoek Onbeperkt georganiseerd, voor mensen met een beperking, waarna om 13.45 uur de Maron Achterhoek Run van start gaat.

Drie afstanden

Drie wedstrijden staan er op het programma van de Maron Achterhoek Run, waarvan twee voor de jeugd. De Kids Run voor kinderen tot en met 12 jaar gaat over een ronde van 1,1 kilometer en start om 13.45 uur. Aansluiten wordt om 14.00 uur de Jeugd Run gelopen voor jongeren van 13 tot en met 15 jaar. Zij lopen daarbij over twee ronden en krijgen dus een totale afstand van 2,2 kilometer voorgeschoteld.

Paasberg

Voor lopers van 16 jaar en ouder bestat de wedstrijd uit een afstand van 6,4 kilometer, ook wel 4 Engelse mijlen genoemd. Op een vergrote ronde, die de lopers vier keer af moeten leggen, gaan zij telkens de Paasberg over. Die kent een stijgingspercentage van meer dan 20%, waarmee de wedstrijd uniek en uitdagend wordt voor alle deelnemers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!