Nieuws

Onrust na knallen in winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen

Flinke schrik maandagmiddag in winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen. Daar klonken twee flinke knallen, waarna de hulpdiensten massaal uitrukten voor brand. De knallen veroorzaakten onrust onder bezoekers. Het winkelcentrum werd tijdelijk afgesloten. © 112Nieuwsgroep/Davy Derksen
NIJMEGEN - Flinke schrik maandagmiddag in winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen. Daar klonken twee flinke knallen, waarna de hulpdiensten massaal uitrukten voor brand. De knallen veroorzaakten onrust onder bezoekers. Het winkelcentrum werd tijdelijk afgesloten.
De knallen klonken iets voor 16.00 uur. Een woordvoerster van de brandweer bevestigt dat er rook uit het dak kwam. De veiligheidsregio meldde al snel dat de brand onder controle was.
Een politie-agent zegt tegen Omroep Gelderland dat het gaat om een vuilniszak met daarin onder meer enkele spuitbussen. Mogelijk is die zak afkomstig van een kapsalon.
Volgens een fotocorrespondent reageerden omstanders ongerust op het voorval. Sommigen dachten zelfs aan een aanslag. De hulpdiensten kunnen niets zeggen over de oorzaak van de gehoorde knallen. 
Na een klein uur was winkelcentrum Dukenburg weer normaal toegankelijk. Overigens was er in de nacht van donderdag op vrijdag ook al brand in het winkelcentrum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!