Nieuws

Nick heeft mooiste vrachtwagen van Nederland: 'Jongensdroom uitgekomen'

Nick Willigenburg uit Terschuur kan zijn geluk nog steeds niet op. Zijn vrachtwagen werd afgelopen weekend verkozen tot mooiste van Nederland. De trofee pronkt op het dashboard van zijn zwarte truck. © Omroep Gelderland
TERSCHUUR - Nick Willigenburg uit Terschuur kan zijn geluk nog steeds niet op. Zijn vrachtwagen werd afgelopen weekend verkozen tot mooiste van Nederland. De trofee pronkt op het dashboard van zijn zwarte truck.
'Mijn jongensdroom is uitgekomen', vertelt Willigenburg trots. 'Als kleine jongen liep ik al tussen de vrachtwagens en keek ik mijn ogen uit. Prachtig vond ik het.' Afgelopen weekend is het Willigenburg eindelijk gelukt. Op het Truckstar Fesitval in Assen werd zijn vrachtwagen verkozen tot mooiste van Nederland.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Nick heeft mooiste vrachtwagen van Nederland: 'Jongensdroom uitgekomen'

Zo min mogelijk schroeven

De zwarte Volvo FH4 is door het team van Willigenburg zelf in elkaar gezet. 'We hebben ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk schroeven zichtbaar zijn. Daarnaast proberen we de kleuren zo strak mogelijk te maken.' En dat is volgens de jury goed gelukt. Ze vinden de truck 'Indrukwekkend opgebouwd, met veel vakmanschap, een superstrakke truck'.
Volgens Willigenburg is het hard werken om te winnen. 'Ons team is twee weken bezig geweest met poetsen. Ook op de dag zelf zijn we nog flink in de weer geweest. De blaren staan nog steeds op onze handen', lacht hij.

Ontzettend druk

Nu hij de mooiste truck van Nederland heeft, stromen de felicitaties binnen. 'We worden ook uitgenodigd voor vele shows, dus de komende tijd hebben we het ontzettend druk', vertelt Willigenburg.
Voorlopig zal de Volvo nog niet te veel op de weg te zien zijn. 'Komende vrijdag zijn we te gast bij een groot festival in Lopik. Dus tot die tijd houden we de vrachtwagen nog even binnen, dan hoeven we ook minder te poetsen', grapt hij. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!