Nieuws

Eis van 5 en 4,5 jaar in rechtszaak wapenroof

De officier van justitie heeft maandag voor de rechtbank in Zutphen celstraffen van 5 en 4,5 jaar geëist tegen twee verdachten van een geruchtmakende wapenroof. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak op de dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie. © ANP
De officier van justitie heeft maandag voor de rechtbank in Zutphen celstraffen van 5 en 4,5 jaar geëist tegen twee verdachten van een geruchtmakende wapenroof. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak op de dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie.
Bij de inbraak in Zutphen, maandag op de kop af een jaar geleden, werden 23 dienstwapens gestolen. Daarvan werden er twee teruggevonden bij invallen in woningen in Rotterdam en Den Haag. De resterende wapens zijn nog steeds zoek.
Ook werden handboeien, honderden kogels en busjes pepperspray meegenomen. Een deel van de buit werd teruggevonden in de tuin van Jereno R., één van de verdachten. Die wilde maandag tijdens de rechtszaak niet aangeven hoe hij de spullen in bezit kreeg. R. zei tijdens de rechtszaak dat zijn veiligheid in gevaar zou komen, wanneer hij zou praten.
De tekst gaat verder onder de video
Eis van 5 en 4,5 jaar in rechtszaak wapenroof
R. en medeverdachte Jasper K. hielden zich tijdens het onderzoek op de vlakte over hun betrokkenheid. De officier stipte aan dat de twee niet het achterste van hun tong lieten zien en het onderzoek daarmee bemoeilijkten.  
Tegen verdachte Jereno R. uit Harskamp eiste de officier vijf jaar gevangenisstraf, tegen Jasper K. uit Otterlo werd een eis van 4,5 jaar uitgesproken.

Zie ook: