Nieuws

Tientallen mensen kijken naar aanleg spoorconstructie in Zevenaar

Het is een grote operatie, de aanleg van de tunnel bij Zevenaar waardoor je straks te voet en op de fiets onder het spoor in Zevenaar door kan. De werkzaamheden begonnen zaterdagochtend om 6.00 uur. Inmiddels ligt de grote constructie op de juiste plek. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - Het is een grote operatie, de aanleg van de tunnel bij Zevenaar waardoor je straks te voet en op de fiets onder het spoor in Zevenaar door kan. De werkzaamheden begonnen zaterdagochtend om 6.00 uur. Inmiddels ligt de grote constructie op de juiste plek.
Aan de zijkant van de plek waar de nieuwe tunnel komt stond een tribune met daarop zo'n veertig mensen die vroeg in de ochtend toeschouwer waren van deze grote operatie. Een grote hijskraan hield een dwarsbalk waardoor belangrijke infrastructuur loopt op zijn plaats. Een gespecialiseerd bedrijf in transport en berging voerde deze klus uit.

Tientallen toeschouwers

Ook Roel kwam met zijn zoontje Tren en dochter Elin kijken. ‘We blijven tot het helemaal klaar is.' In augustus kunnen de treinen over de constructie, voetgangers en fietsers moeten een stuk langer wachter. De afbouw is pas over een halfjaar klaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!