Nieuws

Laatste vuurresten van forse akkerbrand in Winterswijk afgeblust

In Winterswijk heeft donderdagmiddag een forse akkerbrand gewoed. De laatste vuurresten worden afgeblust, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het vuur is vermoedelijk ontstaan in of rondom een combine die op het land aan het werk was. © News United/112 Achterhoek-nieuws
WINTERSWIJK - In Winterswijk heeft donderdagmiddag een forse akkerbrand gewoed. De laatste vuurresten worden afgeblust, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het vuur is vermoedelijk ontstaan in of rondom een combine die op het land aan het werk was.
De brand was op een akker aan de Vreehorstweg. Er kwam veel rook bij vrij. Een brandweerman is door ambulancemedewerkers nagekeken, omdat hij symptomen van hittestuwing had. Hij maakt het goed.
De brandweer schaalde op naar 'grote brand'. Er zijn meer dan tien brandweerwagens ingezet om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar woningen en een naastgelegen bosperceel.
In Winterswijk heeft donderdagmiddag een forse akkerbrand gewoed. De laatste vuurresten worden afgeblust, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het vuur is vermoedelijk ontstaan in of rondom een combine die op het land aan het werk was. © M. Denkers
Volgens een omwonende verspreidde het vuur zich heel snel. 'Het is al een paar honderd meter deze kant op gekomen. De hele akker gaat eraan. Het is een beetje eng', vertelde ze op Radio Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!