Auto's met pech razendsnel van de weg door hitte

ARNHEM - Bergingsbedrijven slepen auto's vanwege de hitte woensdag sneller weg dan normaal. 'Binnen vijf minuten was er hulp', zegt iemand die vanochtend vroeg al met pech langs de A50 kwam te staan.

'Ik dacht: wat gebeurt er nou?', zegt ze. 'De auto gaf storing motormanagement aan en begon steeds langzamer te rijden. Ik was bijna bij een tankstation, maar dat heeft hij niet meer gehaald.'

Bergingsmedewerkers van Van Amerongen Berging hebben de auto naar het tankstation gebracht. 'En dan komt de wegenwacht daar ter plaatse om te kijken wat ze voor mevrouw verder kunnen doen', zegt Petra Halbertsma van het bergingsbedrijf.

Verslaggever Vera Eisink ging op pad met Van Amerongen Berging (de tekst gaat verder onder het fragment):

Tip: '112 bellen'

De bergingsmedeweker heeft nog wel een tip voor autobestuurders die met pech langs de weg komen te staan. 'Achter de vangrail gaan staan, telefoon pakken en 112 bellen', zegt ze.

'Op het hectometerbordje even aflezen waar je staat, die gegevens doorgeven.' De politie zorgt volgens haar daarna voor het opstarten van incidentmanagement. Een berger komt dan ter plaatse om mensen zo snel mogelijk naar een veilige plek te brengen.

Lees ook: Hitteblog: Zo gaat Gelderland om met een snikhete dag

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Hitte Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: