Code oranje vanwege aanhoudende extreme hitte

Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege de aanhoudende extreme hitte. Voorlopig geldt de waarschuwing tot donderdagochtend 9.00 uur.

Bij code oranje is er een grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. In het hele land is de waarschuwing momenteel van kracht, behalve in het Waddengebied. Daar geldt code geel.

Vandaag kan het in Gelderland een graad op 33 worden. De dagen erna wordt het nog heter. Donderdag bestaat de kans dat het kwik boven de 40 graden uitkomt.

'let op elkaar'

Laurent de Vries van ouderenzorgorganisatie Viattence heeft nog wel wat tips voor de extreme hitte. 'Let op elkaar', zegt hij. Bij oudere mensen is het vooral belangrijk erop te letten dat ze goed drinken. 'Ze hebben geen dorstgevoel', leg De Vries uit. 

'Maar denk ook aan elektrische apparaten', vervolgt hij. Die kunnen volgens hem het beste uit staan. 'Ze geven warmte af, daar letten mensen niet altijd op.' Verder wijst hij op 'veel ijsklontjes en koude washandjes' voor verkoeling. 'Dat werkt gewoon fantastisch.'

Beluister hier nog meer hittetips: 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Weer Nieuws
Deel dit artikel: