Nieuws

Procedure overnachtingshaven Giesbeek stil door stikstofuitspraak

Het is onduidelijk hoe het verder moet met de plannen voor de overnachtingshaven bij Giesbeek. Door de stikstofuitspraak van de Raad van State is het niet duidelijk wanneer de plannen ter inzage kunnen worden gelegd. Dat laat Rijkswaterstaat weten. © Omroep Gelderland
GIESBEEK - Het is onduidelijk hoe het verder moet met de plannen voor de overnachtingshaven bij Giesbeek. Door de stikstofuitspraak van de Raad van State is het niet duidelijk wanneer de plannen ter inzage kunnen worden gelegd. Dat laat Rijkswaterstaat weten.
De IJssel heeft te weinig overnachtingshavens en daarom wil Rijkswaterstaat een nieuwe haven bij Giesbeek in de Valeplas bouwen. Hier kunnen aan 3 steigers 17 binnenvaartschepen afmeren. Ook de Giesbeekse schippers mogen van de ligplaatsen gebruikmaken.
Als de plannen ter inzage liggen kunnen mensen een zienswijze indienen. Rijkswaterstaat paste de plannen eerder ook al aan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!