Nieuws

Harderwijk vindt nieuwe sporthal in de Sypel 'logische keuze'

Sportcomplex de Sypel
Sportcomplex de Sypel © Google Maps
Het college van Harderwijk onderzoekt mogelijkheden voor de bouw van een extra sporthal binnen sportcomplex de Sypel . Een nieuwe gemeentelijke sporthal zou nodig zijn om de verdere ontwikkeling en groei van sportverenigingen in Harderwijk mogelijk te maken.
'De huidige capaciteit is daarvoor te gering', aldus de gemeente. De gemeente Harderwijk kent momenteel vijf gymzalen, een dubbele gymzaal, een sportzaal en vier sporthallen.
De laatste jaren is er steeds minder ruimte in de sporthallen. Vooral voor de sportverenigingen met trainingsuren tijdens weekdagen. In opdracht van de gemeente deed adviesbureau Drijver en Partner een capaciteitsonderzoek. Dit bureau beoordeelde ook initiatieven van Stichting Sportpark Slingerbos en de Stichting Sla een Shuttle om zelf een sporthal te bouwen.

Logische keuze

Een extra gemeentelijke sporthal in de Sypel is volgens de gemeente een logische keuze. Doordat het nieuwe zwembad verplaatst wordt, is er ruimte voor de extra hal en er kan gebruik worden gemaakt van de bestaande voorzieningen.
Het vervolgonderzoek kost 25.000 euro. Het college stelt de raad voor deze kosten in 2020 uit de algemene reserve te betalen. Op 5 september wordt het onderwerp behandeld.