VIDEO | Weg van de Zwarte Cross, maar eerst blazen bij de politie

AALTEN - Net wakker na vier dagen Zwarte Cross en dan mag je nog niet naar huis. Automobilisten met restalcohol in hun bloed of die drugs hebben gebruikt mogen deze maandagmorgen niet rijden. Ze riskeren zelfs inname van hun rijbewijs. Een van hen kreeg maandagmiddag een boete van 695 euro.

De alcohol- en drugscontrole van de politie op de vertrekdag van de Zwarte Cross-camping hoort erbij. En dat weten de campinggasten ook.

Tekst gaat verder na de video:

Zoals elk jaar controleert de politie automobilisten bij café de Domme Aanleg aan de N313 bij Aalten. Grote vraag is daarbij: zijn de bestuurders zondagavond op tijd gestopt met drinken of zit er toch te veel alcohol in hun bloed en krijgen ze een rijverbod? 

Deze bezoekster doet nog even een dutje tijdens de controle. Foto: Omroep Gelderland

Een bestuurder kreeg een boete van 695 euro, hoorde verslaggever Vera Eisink:

De beschonken bestuurder zou '5-punt-35' geblazen hebben. Uit navraag bij de politie blijk dat het waarschijnlijk gaat om 535 ugl en niet om 5,35 promille. 535 ugl staat ongeveer gelijk aan 1,2 promille. '750 ugl is het hoogste wat ze gemeten hebben', zegt een woordvoerder van de politie.

Verslaggever Vera Eisink sprak eerder maandagmorgen met de politie:

Zo'n veertig politiemensen controleren de Zwarte Cross-bezoekers maandag op alcohol en drugs. Rond het middaguur waren dertien bestuurders betrapt met te veel alcohol op. Van één persoon is bloed afgenomen, omdat wordt vermoed dat er drugs in het spel is.

'Er rijden nog steeds veel mensen onder invloed, terwijl we de controle aankondigen', zegt politiewoordvoerder Gerben Tensen. De controle duurt tot ruim na het middaguur.

Zie ook: Helpt het drinken van koffie? Nee

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aalten Aalten Politie Zwarte cross Nieuws
Deel dit artikel: