Gemeente Rheden geeft na tornado 5000 euro aan Sportpark IJsselzicht

VELP - Sportcombinatie Rheden ontvangt van de gemeente een eenmalige bijdrage van 5000 euro voor het herstel van Sportpark IJsselzicht. Het college van Rheden is namelijk van mening dat de schade aan het complex is veroorzaakt onder bijzondere omstandigheden. Rheden vindt het belangrijk dat inwoners kunnen blijven voetballen.

Het noodweer van 4 juni heeft grote schade aangericht aan het sportcomplex aan de IJsselsingel waar SC Rheden voetbalt. Het dak werd die dag van de kleedkamers afgerukt. Het scorebord, de goals en dug-outs lagen verspreid over het hoofdveld en een lichtmast kwam naar beneden. De club is daarna gestart met een crowdfundactie om het herstel te kunnen betalen.

Ontspanning en ontmoeting

Het Rhedense college vindt het belangrijk dat SC Rheden haar maatschappelijke functie kan blijven vervullen. Sportverenigingen dragen volgens het gemeentebestuur namelijk bij aan een gezond leven. Ze bieden mogelijkheden voor ontspanning, competitie en ontmoeting.

De schade veroorzaakt door de storm is veel groter dan die waar een vereniging redelijkerwijs rekening mee hoefde te houden, en dus ook veel groter dan waarvoor de sportcombinatie verzekerd was. Vanwege de uitzonderlijke oorzaak van de schade en het ongewenste effect voor het dorp heeft het college besloten een financiële bijdrage te leveren.

Zie ook: 

Deel dit artikel: