33ste editie skeelerronde Otterlo valt in het water

OTTERLO - Zaterdagmiddag rond 12.00 uur viel er een fikse regenbui in Otterlo. Op elke andere dag was het geen punt geweest, maar nu betekende de regen een domper voor de 33ste editie van de Skeelerronde. De ronde zou doorgaan, maar wel in aangepaste vorm. Helaas zorgde een onweersbui rond 18.15 uur ervoor dat de skeelerende dames weer naar binnen werden geroepen. Het avondprogramma werd daarna ook afgelast.

De organisatie liet de clinic en Mini Elfstedentocht eerder op de dag nog wel doorgaan in aangepaste vorm. De jeugd onder 12 jaar reed in het begin van de middag nog wel, maar de rest van de Open Gelderse kampioenschappen waren afgelast.

Ook de strijd om de gouden Luctra skeeler werd uit het programma gehaald. Bekende schaatsers met onder andere Ronald en Michel Mulder, Kjeld Nuis en de Bennekomse schaatsster Marit van Beijnum werden rond 17.30 uur wel gehuldigd in de zon. 

De organisatie hoopte zo dat het avondprogramma niet in gevaar kwam. Penningmeester van het evenement, Henk Jansen: 'De organisatie stond direct in verbinding met weerman Piet Paulusma waardoor we snel konden anticiperen op regenbuien. Het was echt duimen geblazen, we hielden hoop.' Helaas voor de organisatie pakte het weer niet positief uit.

Te gladde klinkers

Normaal gesproken is een beetje regenval niet zo'n punt. Maar door de aanhoudende droogte zijn de klinkers in de dorpskern nu gladder dan normaal. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen, dit wilde de KNSB uitsluiten. Daarom werd ook het avondprogramma met daarin de marathon van de dames en heren afgelast. 

De organisatie riep ondanks het tegenvallende weer op om toch naar Otterlo te komen om er alsnog een feestje van te maken. 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Omroep Ede Ede Otterlo Nieuws
Deel dit artikel: