Geen podium voor Van Vleuten in La Course

Annemiek van Vleuten.
Wielrenster Marianne Vos heeft vrijdag in het Franse Pau La Course gewonnen. De Wageningse Annemiek van Vleuten haalde het podium niet. Van Vleuten (36) eindigde uiteindelijk als zevende. © archief Omroep Gelderland
De Australische Amanda Spratt ging in de finale van de koers van 121 kilometer lange tijd aan de leiding, maar moest in de slotfase haar meerdere erkennen in Vos en de rest. De tweede plaats was voor Kirchmann uit Canada voor de Deense Ludwig die derde werd.
Van Vleuten moest na twee eerdere overwinningen in La Course genoegen nemen met een klassering in de top tien. De Wageningse won afgelopen weekend nog de Giro Rosa.