Nieuws

Geen extra staanplaatsen bij De Graafschap na weerstand supporters

Aankomend seizoen komen er geen extra staanplaatsen op de 'Spinnekoptribune' van De Graafschap. Hoewel uit een enquête blijkt dat een gedeelte van de supporters het wel wil, is het overgrote deel het er níét mee eens. © REGIO8 (archief
ULFT - Aankomend seizoen komen er geen extra staanplaatsen op de 'Spinnekoptribune' van De Graafschap. Hoewel uit een enquête blijkt dat een gedeelte van de supporters het wel wil, is het overgrote deel het er níét mee eens.
'Los van het feit dat dit door de meeste supporters op de Spinnekop niet wenselijk wordt geacht, is dit ook binnen de regels die de KNVB stelt niet mogelijk. Ons stadion mag momenteel één vak van duizend staanplaatsen hebben', zo laat de Doetinchemse voetbalclub weten.
De Vijverberg heeft momenteel met de vakken 15 en 16 een totaal van 750 staanplaatsen, waardoor het niet mogelijk is een extra vak toe te voegen.

Weerstand seizoenkaarthouders

Op basis van capaciteit zou het stadion van De Graafschap maximaal 1.500 staanplaatsen mogen hebben van de voetbalbond. 'Maar we kunnen niet aan alle voorwaarden voldoen, waardoor duizend nu het maximale aantal blijft', aldus de club. 
Daarnaast is gekeken om vak 19 om te toveren tot staanvak, maar dit stuitte op weerstand bij verschillende Spinnekop-seizoenkaarthouders.