Nieuws

Code geel: onweersbuien en hagel

Slecht nieuws voor festivalbezoekers van de Zwarte Cross: het kan zaterdag onstuimig worden en er is kans op stevige onweersbuien en hagel. Het KNMI waarschuwt inmiddels met code geel. © Pexels
WAGENINGEN - Slecht nieuws voor festivalbezoekers van de Zwarte Cross: het kan zaterdag onstuimig worden en er is kans op stevige onweersbuien en hagel. Het KNMI waarschuwt inmiddels met code geel.
Volgens het KNMI kunnen windstoten een snelheid bereiken van 75 kilometer per uur. Aan het einde van de middag en het begin van de avond trekken de buien weg. De waarschuwing geldt van 13.00 tot 21.00 uur. Volgens de KNMI kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden van het weer.
Lokaal kan er zaterdag veel regen vallen, zondag moet het weer droog zijn en iets minder warm. Maar er is hitte op komst, zeggen de meteorologen van MeteoGroup: 'We zijn aan het begin van een hoogzomerse periode.' 

Hot, hot, hot

Komende week lopen de temperaturen op. In het zuidoosten van ons land kan het kwik maandag de 30 graden aantikken, de dagen daarna zullen zonnig en heet zijn, met temperaturen (vooral op dinsdag en woensdag) tot 36 graden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!