VIDEO | Michael van Gerwen wint bizarre dartswedstrijd op Zwarte Cross

LIEVELDE - Hij heeft in zijn carrière ontelbaar veel titels gewonnen, maar deze ontbrak nog op zijn erelijst. Michael van Gerwen won donderdag op de Zwarte Cross van Raymond van Barneveld. En mag zich nu ook beste darter van de Achterhoek noemen.

Beide heren genoten zichtbaar van de ludieke wedstrijd die ze speelden in een bomvolle tent. Zeker 10.000 uitzinnige fans moedigden de spelers aan. Barney werd bij zijn opkomst zelfs extreem luidruchtig toegejuicht. Uit vele kelen klonk de term Barney Army. Van Gerwen deed bijna vijf minuten over de bij het darten zo befaamde walk-on. Het leek wel alsof de Brabantse topdarter bijna iedereen even persoonlijk een handje wilde geven. 

Bekijk hier de reportage: (tekst gaat verder na de video)

Speciale motorbril

Op het podium speelden Van Barneveld en Van Gerwen een potje darts tegen elkaar. Maar dat was alles behalve op traditionele wijze. Zo gooiden de heren met een motorhelm op en droegen ze een speciale motorbril, waar bijna niets door te zien was. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Grap van manager van Barney

De manager van Barney grapte op Twitter dat zijn pupil vaker met een bril op kan gooien. Van Barneveld zette namelijk extreem goede scores neer, ondanks zijn handicap. De Achterhoekse dartstitel leverde het hem dus alleen niet op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Lievelde Nieuws
Deel dit artikel: