Nog geen nieuwe invulling pand Domus Wehl

WEHL - Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met het pand waarin het Leger des Heils zit in Wehl. Dat heeft burgemeester Boumans geantwoord op vragen die gesteld zijn door Lokaal Belang Doetinchem.

door Melanie Lokate

Het Leger des Heils liet vorige maand weten weg te gaan uit Wehl. In het dorp ging het gerucht dat in het pand overlastgevende huurders zouden worden opgevangen. Het pand is in particuliere handen en heeft als bestemming 'maatschappelijk'. Dat betekent dat er de mogelijkheid bestaat dat er zoiets in zou kunnen komen.

'Maar een zelfde soort doelgroep heeft niet de voorkeur van het college van burgemeester en wethouders', zegt Boumans. 'Wij willen de eigenaar verleiden tot een andere invulling dan de oude situatie van het Leger des Heils.'

Er zijn, volgens de burgemeester, op dit moment nog geen andere partijen in beeld voor huur/verkoop van het pand.

Verzet in het dorp

Domus heeft in Wehl altijd ter discussie gestaan. Het Leger des Heils vangt onder andere verslaafden en psychiatrische patiënten op. Een jaar geleden zorgden bewoners voor overlast in het dorp. Inwoners startten daarop een petitie en het Leger des Heils heeft maatregelen genomen om overlast te voorkomen.

In het najaar staat het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad. Dan wordt ook de evaluatie besproken.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Wehl Nieuws
Deel dit artikel: