Nieuws

Camera's geïnstalleerd voor trajectcontrole op Arnhemse Pleijroute

Op de Pleijroute (N325) in Arnhem zijn tussen het Nijmeegseplein en het Velperbroekcircuit camera's geïnstalleerd voor de eerder aangekondigde trajectcontrole. Volgens de provincie zijn ze nog niet actief. © ANP (Archief
ARNHEM - Op de Pleijroute (N325) in Arnhem zijn tussen het Nijmeegseplein en het Velperbroekcircuit camera's geïnstalleerd voor de eerder aangekondigde trajectcontrole. Volgens de provincie zijn ze nog niet actief.
De camera's zijn geplaatst tijdens het grootschalige onderhoud dat de afgelopen weken is uitgevoerd aan de weg.
Wanneer de camera's worden aangezet is niet bekend. 'Dat gebeurt eerdaags. Wen maar vast aan de trajectcontrole', zegt een woordvoerder van de provincie Gelderland tegen dagblad de Gelderlander.

Niet harder dan 80

Auto's mogen op de Pleijroute niet harder rijden dan 80 kilometer per uur. Het doel van de controle is om de verkeersveiligheid te vergroten. Volgens het Openbaar Ministerie gebeuren er over het algemeen meer ongelukken dan gemiddeld op het traject.
Bij een trajectcontrole wordt over een aantal kilometers de snelheid van een voertuig in de gaten gehouden door verschillende camera's. Vervolgens wordt de gemiddelde snelheid berekend. Wanneer die hoger ligt dan de toegestane snelheid, krijgt de bestuurder een boete thuisgestuurd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!