Marlika van het Vierdaagsestel heeft MS: 'Maar dat gouden kruisje gaat er komen'

NIJMEGEN - Het zijn spannende tijden voor het Vierdaagskoppel, dat twee jaar terug in het huwelijksbootje stapte. Marlika de Hoog lijdt aan MS en ondergaat momenteel stamceltherapie in Moskou. 'Ze gaat zo hard achteruit, dat ze nu niet eens meer een kilometer zou kunnen lopen', vertelt haar man Maurice in het 4Daagse Journaal van Omroep Gelderland.

Marlika en Maurice leerden elkaar in 2009 kennen tijdens de Vierdaagse, al sloeg een jaar later de vonk pas echt over. 'Eerlijk gezegd was ik haar een beetje vergeten', lacht Maurice.

Zie ook: De Vierdaagse als huwelijksreis

Het stel trouwde kort voor de Vierdaagse van 2017 en gebruikte de Nijmeegse wandeltocht als huwelijksreis. Ook dit jaar waren ze van plan samen deel te nemen. Ze hadden zich allebei al ingeschreven, toen bij Marlika de ziekte MS werd geconstateerd.

Tekst gaat verder na de video:

Maurice doet dit jaar 'gewoon' mee aan de Vierdaagse en vraagt in een opvallend geel shirt aandacht voor de zware strijd van zijn vrouw. Hij gelooft dat stamceltherapie 'de beste manier is om de toekomst rooskleurig te houden'. 'En om haar droom in leven te houden om de Vierdaagse voor de tiende keer uit te lopen en zo goudenkruisdrager te worden.'

Fotolijst voor het Vierdaagsemuseum

Speciaal voor het Vierdaagsemuseum is er een fotolijst gemaakt van het verhaal van het Vierdaagsestel. Dat verhaal loopt van de eerste ontmoeting in 2009 tot de geboorte van hun dochter.

Maurice zelf werd tijdens de uitzending verrast met een reactie van een strijdbare Marlika uit Moskou. 'Als het in je hoofd goed zit, kun je heel ver komen. We gaan voor een actieve, ondernemende toekomst met mijn gezin. Die tiende Vierdaagse, die gaat er echt wel komen. Geloof mij.'

Zie ook: Onze speciale Vierdaagsepagina

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: