Zo ziet het gemeentehuis van Epe er straks uit

EPE - Aan de buitenkant van het gebouw zal weinig te merken zijn, maar van binnen gaat het gemeentehuis van Epe volgend jaar flink op de schop. Zo krijgen de publiekswinkel, ontvangstbalie en trouwzaal een andere plek.

Het gemeentehuis van Epe is ruim 47 jaar in gebruik en is dus toe aan grootschalig onderhoud. Het is de bedoeling dat het gebouw een stuk duurzamer wordt. Daarnaast moet het makkelijker worden om te werken met laptops en smartphones.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: gemeente Epe

Transparant gebouw

Het college heeft gekozen voor een transparant en open gebouw. De huidige publiekswinkel wordt verplaatst naar de begane grond, de trouwzaal gaat naar de voorkant van het gemeentehuis en ook de ontvangstbalie wordt verplaatst. Alleen de raadszaal en het achterste deel van het gemeentehuis komen niet voor in de verbouwingsplannen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: gemeente Epe

Mindervalide

Voor het maken van de ontwerpen is bij mindervalide inwoners van de gemeente gevraagd om advies. Zo is er met een slechtziend persoon en een rolstoelgebruiker een rondgang gemaakt door het huidige gebouw om te zien wat er verbeterd kan worden. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: gemeente Epe

Start bouw

Als alles volgens planning verloopt, kan de verbouwing begin 2020 starten. Tijdens de verbouwing blijft het gemeentehuis open. De totale verbouwing duurt ongeveer één tot anderhalf jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Epe Epe Nieuws
Deel dit artikel: