Merendeel sollicitanten burgemeesterschap Epe is vrouw

EPE - Het merendeel van de sollicitanten voor het burgemeesterschap in Epe is vrouw. Dat laat de gemeente weten. Afgelopen vrijdag sloot de vacature voor de nieuwe burgemeester van Epe. In totaal hebben 26 sollicitanten zich gemeld bij commissaris van de Koning John Berends; 15 daarvan zijn vrouwelijke kandidaten.

Onder alle sollicitanten zitten negentien (oud-)wethouders en drie (oud-)volksvertegenwoordigers (Europees parlement, rijk, provincie, gemeente). De overige vier kandidaten zijn afkomstig uit andere sectoren zoals het bedrijfsleven, de overheid of de sector dienstverlening. De leeftijd van de kandidaten varieert van 39 tot 62 jaar.

De politieke achtergrond van de sollicitanten is vrijwel gelijkmatig verdeeld. CDA, ChristenUnie, D66, PvdA en VVD zijn elk met drie kandidaten vertegenwoordigd. Vijf kandidaten komen van GroenLinks. 

Hans van der Hoeve

In februari maakte burgemeester Hans van der Hoeve bekend per 1 oktober te stoppen als burgemeester. De 66-jarige VVD'er is sinds 2010 burgemeester van Epe en vindt dat het tijd is voor een opvolger.

Gesprekken

Na het zomerreces zal Berends met een aantal sollicitanten in gesprek gaan. Vervolgens bespreekt hij alle kandidaten met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Epe.

De vertrouwenscommissie geeft vervolgens een advies aan de gemeenteraad. Samen met de commissaris van de Koning biedt de raad een advies aan aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester zal naar verwachting half oktober 2019 in de gemeenteraad worden vastgesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Epe Epe Politiek Nieuws
Deel dit artikel: