Speeltoestellen leveren Beuningen 39.000 euro op

BEUNINGEN - Alle speeltoestellen die de gemeente Beuningen van de hand wilde doen, hebben inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. De ongeveer honderd speeltoestellen die via een openbare veiling van de hand werden gedaan, zijn inmiddels opgehaald.

door Karel de Jong

Dat meldt de gemeente Beuningen die van de toestellen af wilde nadat het aantal speeltuinen is teruggebracht van negentig naar vijftig. De maatregel, die al in 2012 werd aangekondigd, moet een besparing opleveren van een half miljoen euro.

'Echt succes'

Door de toestellen via een openbare veiling van de hand te doen gaan ze in elk geval elders nog even langer mee, wat de veilingactie volgens wethouder Piet de Klein tot een klein succes maakt.

De toestellen komen niet allemaal binnen de gemeente Beuningen terug. Ook zijn er toestellen opgehaald door particulieren, verenigingen en stichtingen buiten de gemeente.

Extraatje voor huishoudpot

De veiling van de speeltoestellen heeft ruim € 39.000,- opgebracht. Deze opbrengst gaat naar de huishoudpot van de gemeente. Er wordt een voorstel gedaan aan de gemeenteraad om dit geld te besteden aan activiteiten voor kinderen en jongeren in de gemeente Beuningen.

 

zie ook:

Klimrek of wipkip kopen? Beuningen gaat ze veilen vanwege bezuiniging

Beuningen bezuinigt: van 90 naar 50 speeltuinen in de gemeente

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Beuningen Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: