Arnhems Coehoornpark weer open na sluiting wegens overlast en vernielingen

ARNHEM - Het Coehoornpark in Arnhem gaat zondag 21 juli weer open nadat het een maand gesloten was wegens overlast van jongeren. De gemeente Arnhem gaat de veiligheid in het parkje in de gaten houden. Eerder deden ondernemers, vrijwilligers en liefhebbers van het Coehoorngebied verenigd in Coehoorn Centraal dat.

'De beslissing om het park te sluiten hebben we niet makkelijk gemaakt', vertelt Paul de Bruijn van Coehoorn Centraal. Vrijwilligers en de mensen van café Stella By Starlight, dat uitkijkt op het park, hielden toezicht en probeerden overlast te verminderen waar het mogelijk was. In overleg met hen is het park dichtgegaan.

'Op een gegeven moment ging het gewoon echt niet meer. De groep jongeren werd steeds groter. Mensen met kinderen voelden zich geïntimideerd, er werd graffiti gespoten, planten werden uit bakken gerukt en er is een brand gesticht', legt De Bruijn uit.

Gemeente gaat handhaven

De afgelopen maand heeft Coehoorn Centraal gesprekken gevoerd met de gemeente. Arnhem heeft besloten zelf te gaan handhaven om de veiligheid te bewaken. Dan hoeven de vrijwilligers en medewerkers van het café dat niet meer te doen.

Verder worden banken waar de jongeren zaten weggehaald en wordt het hek tussen het park en de straat meer open gemaakt zodat de gemeente meer zicht heeft op wat er gebeurt.

Heropeningsfestival

Zondagmiddag om 15.30 uur wordt het park officieel heropend door wethouder Hans de Vroome. De rest van de dag, tot 21.00 uur, staat er een cultureel festival op de agenda. 'Dat was al gepland, maar wij vonden het wel een goed idee om dat te koppelen aan de heropening van ons park', besluit De Bruijn.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: