Nieuws

Twee locaties in beeld voor Staring College

De gemeente Berkelland richt zich op twee locaties voor de nieuwbouw van het Staring College in Borculo. Zowel de huidige plek aan de Beukenlaan als een locatie bij sportpark De Wildbaan worden onderzocht. © Regio08
ULFT - De gemeente Berkelland richt zich op twee locaties voor de nieuwbouw van het Staring College in Borculo. Zowel de huidige plek aan de Beukenlaan als een locatie bij sportpark De Wildbaan worden onderzocht.
De middelbare school wil nieuw bouwen om de locatie op de Herenlaan samen tevoegen met de locatie aan de Beukenlaan. Dat is goed voor het vmbo-onderwijs in Berkelland en de instroom in het havo- en vwo-onderwijs in de toekomst volgens de school. Aanvankelijk werden vier locaties onderzocht, waarvan de genoemde twee overbleven. Volgens de gemeente Berkelland kan ook het schoolbestuur zich vinden in de genoemde locaties.
De twee locaties worden verder onderzocht op geschiktheid en kosten. Daarbij wordt ook met buurtbewoners en maatschappelijke organisaties gesproken. De gemeente verwacht uiterlijk in het voorjaar van 2020 een definitief besluit over de locatie en de bekostiging.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.