Vakantie Wageningen wordt duurder, toeristenbelasting gaat omhoog

WAGENINGEN - Een vakantie in Wageningen wordt iets duurder. De toeristenbelasting gaat vanaf 2020 namelijk omhoog, van 1,36 euro naar ongeveer 1,75 euro per persoon per nacht. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten.

door Joukje Valkenburg - Beiboer

Met de verhoging wordt naar schatting 50.000 euro per jaar opgehaald. De helft van dat geld wordt gebruikt om toerisme in de binnenstad te stimuleren. De overige 25.000 euro gaat naar het opstellen van verbeterplannen voor de Wageningse binnenstad. 

Meer parkeerplaatsen

Tot de ideeën horen de aanleg van meer parkeerplaatsen voor auto's en fietsen, het doortrekken van de stadsgracht en het tegengaan van rommel in de stad. Ondernemers hadden er bij raadsleden op aangedrongen de binnenstad snel aan te pakken. 'We hebben die noodkreet gehoord', zegt Bart Rozemeijer (VVD).

De gemeenteraad stemde bijna unaniem in met de voorstellen. Alleen Connect Wageningen was tegen het opstellen van een verbetervisie voor de Wageningse binnenstad, wat 25.000 euro mag kosten.

Forensenbelasting

Naast een toeristenbelasting, komt er mogelijk ook een forensenbelasting in Wageningen. De raad nam een voorstel van de VVD en het CDA om dat te onderzoeken unaniem aan. In november, bij het bespreken van de meerjarenbegroting, moet er meer duidelijkheid over zijn. 

 

 

 

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!