Paasvuur Dijkhoek ziet schadevergoeding in rook opgaan

BORCULO - De organisatie van het paasvuur in buurtschap Dijkhoek, bij Borculo, krijgt geen schadevergoeding van de gemeente Berkelland. De paasvuurbouwers hadden gevraagd om een tegemoetkoming in de kosten die gemaakt zijn doordat het vuur werd afgelast.

Veel paasvuren in Gelderland konden begin dit jaar geen doorgang vinden vanwege de langdurige droogte. Ook de gemeente Berkelland zette uit veiligheidsoogpunt een streep door de vuren. Het verbod betekende dat de organisaties van de vreugdevuren achterbleven met bergen snoeiafval.

Het snoeiafval moest door de organisatoren zelf worden afgevoerd en dat bracht de nodige kosten met zich mee. Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek vroeg de gemeente Berkelland daarom om een financiële bijdrage. 

Overmacht

Het college heeft besloten geen bijdrage te leveren. Er was volgens de gemeente sprake van overmacht. 'Het is onvermijdelijk dat evenementen soms door weersomstandigheden geheel of gedeeltelijk niet doorgaan. Dat is nu door de droogte. Dat zijn zaken waar de organisatoren rekening mee moeten houden.

Zie ook: Paasvuren in de versnipperaar, flinke schade voor bouwers

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Borculo Gemeente Berkelland Nieuws
Deel dit artikel: